SEJARAH PENUBUHAN

  Persatuan Mencegah Dadah Malaysia atau PEMADAM ditubuhkan di atas sokongan rakyat dan segala usaha yang dilaksanakan atas kepentingan rakyat. PEMADAM mengajak ke arah kebaikan dan menyeru seluruh rakyat Malaysia menghargai kehidupan mereka dengan mengelakkan diri terjerumus dengan aktiviti yang tidak membawa manfaat kepada diri, keluarga, bangsa dan agama. PEMADAM yakin apabila ahli masyarakat dan pemimpin di semua peringkat berada dalam satu landasan dan satu tujuan membebaskan Malaysia daripada masalah dadah akan tercapai.

  PEMADAM ditubuhkan untuk melaksanakan program-program pencegahan dadah di negara kita. PEMADAM telah dilancarkan dengan rasminya pada 22 Mac 1976 oleh Yang Amat Berhormat Perdana Menteri Malaysia ketika itu, Tun Hussien Onn, selaku Penaung PEMADAM Kebangsaan. PEMADAM kemudiannya telah dipanjangkan ke Negeri Sabah dan mempunyai Jawatankuasa penuh pada 8 Febuari 1982.

  Persatuan Mencegah Dadah Malaysia (PEMADAM) Negeri Sabah
  Kementerian Pembangunan Masyarakat Dan Kesejahteraan Rakyat
  Tingkat Bawah, 
  Wisma Tun Fuad Stephens, 
  Karamunsing 88300 
  Kota Kinabalu, Sabah.

  088225376

  088219549

  PENAFIAN: PEMADAM Negeri Sabah tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang di alami oleh pengguna kerana menggunakan maklumat dalam laman web ini.

  Paparan terbaik menggunakan pelayar Google Chrome Version 57.0, Mozilla Firefox Version 52.0.

  © 2019 - 2022 PEMADAM Negeri Sabah. Hakcipta Terpelihara. Designed by Pusat ICT Sabah