PERANAN

  1

  Untuk bekerjasama dengan Kerajaan Persekutuan dan Kerajaan Negeri serta agensi-agensi mereka dan lain-lain badan dalam usaha untuk menghapuskan pengeluaran dan perniagaan DADAH yang menyalahi undang-undang dan penggunaannya dalam apa-apa bentuk.

  2

  Untuk melancarkan kegiatan-kegiatan Persatuan itu dalam peringkat Negeri dan Daerah dan memberi galakan serta bekerjasama dengan Persatuan-persatuan dan Badan-badan yang mempunyai tujuan yang sama dengan Persatuan ini.

  3

  Untuk menyedarkan masyarakat akan bahaya penggunaan DADAH dan melibatkan masyarakat dalam usaha mencegah penyalahgunaan DADAH serta bekerjasama dengan Persatuan-persatuan dan badan yang mempunyai tujuan yang sama dengan Persatuan ini.

  4

  Untuk membasmi serta menjalankan penyelidikan mengenai penggunaan DADAH dan untuk membantu bekas-bekas penagih DADAH melalui JAGAAN LANJUTAN.

  Persatuan Mencegah Dadah Malaysia (PEMADAM) Negeri Sabah
  Kementerian Pembangunan Masyarakat Dan Kesejahteraan Rakyat
  Tingkat Bawah, 
  Wisma Tun Fuad Stephens, 
  Karamunsing 88300 
  Kota Kinabalu, Sabah.

  088225376

  088219549

  PENAFIAN: PEMADAM Negeri Sabah tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang di alami oleh pengguna kerana menggunakan maklumat dalam laman web ini.

  Paparan terbaik menggunakan pelayar Google Chrome Version 57.0, Mozilla Firefox Version 52.0.

  © 2019 - 2022 PEMADAM Negeri Sabah. Hakcipta Terpelihara. Designed by Pusat ICT Sabah